DE OMGEVING

Bij Somers beleef je elk seizoen op zijn mooist, van bloeiende lentebloemen en zomerse zonsondergangen tot herfstkleuren en winterse landschappen. Somers is gevestigd in Zuid-Beijerland. Zuid-Beijerland is een klein dorpje gelegen in de Hoeksche Waard, een prachtig eiland in Zuid-Holland. Het staat bekend om weidse polders, schilderachtige dorpjes en authentieke Hollandse vergezichten.

WAT IS ER TE DOEN

Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vaar met de pont en wandel of fiets over het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet. Hier vind je ook speelnatuur OERRR, waar kinderen eindeloos kunnen ravotten, klimmen, kliederen en klauteren. Wandel door de Korendijkse Slikken of de Oeverlanden. Vergeet je verrekijker niet! Hier vliegen ijsvogels en de allergrootste roofvogel van Europa, de zeearend, door de lucht. Maak de ervaring compleet en stap op de sup board of in een kano en ontdek het Haringvliet vanaf het water.

CULTUUR LIEFHEBBER?

Ben je een liefhebber van cultuur? Breng dan vooral een bezoek één van de vele leuke dorpjes en stadjes in de buurt zoals Willemstad en Oud-Beijerland. Heb je zin in de reuring van het stadse leven? Dat kan! Rotterdam en Dordrecht liggen op steenworp afstand (ongeveer 20 minuten rijden met de auto). Wil je de grens over? Binnen een uur sta je in hartje Antwerpen. Even lekker uitwaaien met de voeten in het zand doe je aan het strand van Zeeland. Kortom, Zuid-Beijerland in de Hoeksche Waard biedt een perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning, ideaal voor een weekend weg of een langere vakantie met het hele gezin of vrienden.

FOTO'S VAN SOMERS